Wat kost het huren van een opslagruimte?

Droge en veilige opslagruimte: ideaal voor het opslaan van inboedel of goederen. Wat kost het huren van een opslagruimte? Dit is afhankelijk van het aantal vierkante meters. Ook de voorzieningen en locatie speelt mee. Ontdek wat de kosten zijn en hoe u hierop bespaart.

Opslagruimte berekenen

Er is veel verschil in prijzen van opslagruimtes. Betaal nooit teveel en bereken vooraf de benodigde opslagruimte. Wat hebt u nodig voor het opslaan van een complete inboedel? Voor de inboedel van een appartement heeft u ongeveer 8 - 12 m²  nodig. Voor een grote gezinswoning heeft u waarschijnlijk minstens 20 m² nodig.

Voor het opslaan van 100 verhuisdozen heeft u voldoende aan 2,5 m² vierkante meter. Met 15 dozen komt u op ongeveer 1 m² uit.

Dit betaalt u voor een opslagruimte

Wilt u een exacte huurprijs van een opslagruimte? Dan kunt u het beste een offerte aanvragen. Om u toch een idee te geven, hieronder enkele voorbeelden ter indicatie:

  • 2 m2:   € 30,-
  • 6 m2:   € 110,-
  • 9 m2:   € 120,-
  • 10 m2: € 125,-

Heeft u nog meer opslagruimte nodig, bijvoorbeeld 25 M2? Reken dan op een prijs vanaf €194. Bovenstaande prijzen zijn bij benadering, een offerte geeft meer duidelijkheid.

Vierkante of kubieke meter

Een opslagruimte wordt altijd in vierkante of kubieke meter berekend. Aan de hand hiervan betaalt u een bepaalde huurprijs. Niet alleen de vloeroppervlakte maar ook de hoogte van een opslagbox is belangrijk. Wilt u meerdere verhuisdozen opslaan? Deze kunt u zeer gemakkelijk stapelen. Kies in dit geval voor een kleine opslagruimte met een hoogte van 1 meter of 2,40 meter. Voor grote of hoge voorwerpen heeft u zeker een opslagbox van 2,40 meter hoogte nodig.

Misschien kunt u voorwerpen niet stapelen, bijvoorbeeld omdat deze breekbaar zijn. In dit geval zit er niets anders op dan te kiezen voor een opslagbox met veel vloeroppervlakte. Zijn de materialen niet al te groot, dan speelt de hoogte een minder belangrijke rol.

Vochtvrije ruimtes: all-inclusive huurprijs

Een opslagruimte moet vorst- en vochtvrij zijn. Vocht zorg namelijk voor schimmelvorming of beschadiging van goederen en apparatuur. De verhuurder van de opslagruimte zorgt dat deze vorst- en vochtvrij is. Deze service zit altijd in de huurprijs inbegrepen. Rekent de verhuurder een apart bedrag voor het vochtvrij houden van de ruimte? Geen goede keuze! De maandelijkse huurprijs bij Stoor is altijd all-inclusive. Dus ook inclusief onderhoud. Dit is uitgezonderd de aanschaf en/of het verlies van uw sleutel of wanneer u zelf beschadigingen aanbrengt.

Aftrek kosten zakelijk gebruik opslagruimte

Huurt u een garagebox of opslagbox en gebruikt u deze zakelijk? Denk aan opslag van bedrijfsmiddelen of (webwinkel)voorraad. De kosten voor zakelijk gebruik van deze opslagplaats zijn aftrekbaar, ook wanneer u meerdere opslagruimtes verspreid over binnen- en buitenland huurt. Dit geldt niet alleen voor de btw maar ook voor de huurkosten en verzekeringen die u afsluit. Huurt u van een particulier, dan wordt het een stuk lastiger om btw-kosten af te trekken (ook omdat u deze niet betaalt).

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en ontwikkelingen

Stadhoudersmolenweg 51,
7317 AW Apeldoorn
055 - 576 0820
Verbindt met ons
Copyright © Alle Rechten Voorbehouden door Stoor | Algemene Verhuurvoorwaarden | Privacy Statement | FAQ
Prijs opvragen
whatsappenvelopephone-handsetphonepointer-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram