Opslagruimte berekenen met de ruimtecalculator van Stoor

Hoeveel opslagruimte heb ik nodig? Een veelgestelde vraag. U wilt immers geen ruimte tekort komen maar ook zeker niet teveel betalen. Bij Stoor kunt u gebruik maken van de opslagruimte calculator. Hoe dit werkt, leest u in dit artikel.

Vloeroppervlakte en totale inhoud

Bij het berekenen van de opslagruimte spelen twee dingen een belangrijke rol: de vloeroppervlakte en de inhoud van de ruimte. Wat is het verschil tussen beiden? Vloeroppervlakte wordt ook wel uitgedrukt in vierkante meter (m2). Hierbij kijkt u dus naar de lengte en breedte van de ruimte. Misschien is de inhoud (kubieke meter = m3) voor u belangrijker. Hierbij speelt ook de hoogte een rol. Handig wanneer u wilt stapelen of met groot meubilair aankomt.

Bij het gebruik van de ruimtecalculator zult u merken dat de uitkomst in m2 en m3 wordt weergegeven. Het is handig om beiden te noteren, en aan de hand hier van een offerte aan te vragen.

Zo gebruikt u de ruimtecalculator

Direct aan de slag met de ruimtecalculator van Stoor? Kies eerst de juiste calculator. U heeft de keuze uit aantal kamers, aantal dozen of details. Voor het opslaan van (gedeeltelijke) inboedel kiest u voor de aantal kamers calculator. Wilt u voorraad, bedrijfsmiddelen of andere goederen in dozen opslaan? Dan is de aantal dozen calculator het meest geschikt.

Misschien wilt u een combinatie van beiden opslaan. In dit geval kiest u voor de details calculator. U kunt verschillende voorwerpen, meubilair en dozen invoeren.

Aantal kamers of dozen invoeren

Het is belangrijk dat u de grootte van de inboedel, voorraad of opslag omschrijft. Heeft u voor de aantal kamers calculator gekozen, maak dan een keuze. Dit doet u door het selecteren van het selectie rondje. Kies uit één tot drie kamers, een studio, kleine of grote woning.

Bij de dozen calculator voert u uiteraard het aantal dozen in. Hierbij heeft u de keuze uit 6 verschillende opties, variërend van 15 tot 150 dozen.

Rekening houden met groei

Vooral voor bedrijven/ webwinkels is het belangrijk om rekening te houden met groei. Gaat u meer producten verkopen? Dan heeft u ook een grotere voorraad nodig. Dit vraagt uiteraard ook om een ruimere opslagruimte. Hout bij het berekenen van de benodigde opslagbox/ garagebox daarom altijd rekening met uitbreiding van uw onderneming. Het is voor ondernemers verstandig om in ieder geval 10 - 20% bij de benodigde ruimte op te tellen. Mocht dit te duur zijn, dan is er nog een tweede optie: op een later moment een extra (grotere) ruimte huren. Dit kan er wel voor zorgen dat u uw goederen moet verhuizen.

Hoe betrouwbaar is de ruimtecalculator?

U heeft een berekening met behulp van de ruimte calculator gemaakt. Hoe betrouwbaar is de uitkomst? De calculator van Stoor houdt rekening met opstapeling van producten of dozen. Daarnaast is gedacht aan het demonteren van meubilair. Wilt u niet stapelen of demonteren? Reken dan wat extra vloeroppervlakte erbij of neem contact met Stoor op.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en ontwikkelingen

Stadhoudersmolenweg 51,
7317 AW Apeldoorn
055 - 576 0820
Verbindt met ons
Copyright © Alle Rechten Voorbehouden door Stoor | Algemene Verhuurvoorwaarden | Privacy Statement | FAQ
Prijs opvragen
whatsappenvelopephone-handsetphonepointer-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram