Hoe kunt u een opslagruimte effectief indelen?

Goederen of een inboedel opslaan? Met een opslagruimte liggen spullen niet in de weg. Om op kosten te besparen is het belangrijk om geen al te grote ruimte te huren. Dit kan door het effectief indelen van de opslagbox of garagebox. Hoe uw dit doet? We geven u een aantal tips met betrekking tot de meest effectieve indeling van de opslagruimte.

In de hoogte stapelen

Een kleine opslagbox heeft een hoogte van 1 meter. De grote ruimtes meten 2,4 meter hoog. Gaat u voor een garagebox, dan is deze vaak even hoog, maar wel langer en/of breder. Effectief indelen betekent in de hoogte stapelen. Dit vraagt even wat voorbereiding, omdat stapelen vooral praktisch moet zijn.

Bedenk vooraf wat u als eerste of vaker nodig heeft. Deze spullen op dozen zet u uiteraard niet onderaan maar vooraan en bovenop de stapel. Wees voorzichtig met breekbare of kwetsbare spullen: ook deze plaats u bovenaan. Gebruik maken van de hoogte van uw opslagruimte bespaart enorm aan vloeroppervlak. Hierdoor kunt u een minder grote ruimte huren. Let op: stapelen is goed, maar zorg dat de stapel niet instabiel wordt. Wanneer de ‘toren’ omvalt, zorgt dit voor schade.

Grote spullen rechtop plaatsen

Moet u meubilair en spulletjes liggend of rechtop plaatsen? Dit doet u bij voorkeur rechtop. Hiermee stapelt u in de hoogte, maar het bespaart ook nog eens op vloeroppervlakte. Daarnaast is het voor veel spullen beter om deze rechtop neer te zetten. Denk maar eens aan een grote wandspiegel, schilderijen, een koelkast of een staande lamp. Alleen bij matrassen zorgt u voor een liggende opslag. Het matras nooit vouwen of oprollen!

Goederen in meubilair (kasten en bakken)

Om ruimte te besparen kunt u meubilair demonteren. Is dit niet mogelijk, gebruik deze meubels dan zo effectief mogelijk. In een kledingkast, dressoir of koelkast passen heel wat kleine spullen. Let er echter wel op dat u lades niet te zwaar belaadt: deze kunnen doorzakken of zelfs scheuren. Lege vuilnisbakken of andere bakken zijn heel handig voor het opbergen van gereedschap, speelgoed en andere spullen.

Creëer een gangpad

Het is niet handig om de opslagruimte helemaal vol te stouwen. Er komt vast een moment dat u wat goederen nodig heeft. Houd in het midden van de opslagruimte een pad vrij. Van hieruit kunt u links en rechts bij de dozen en spullen. Om alles nog overzichtelijker te maken, plakt u op alle dozen een etiket. Uiteraard zijn de etiketten richting het gangpad gericht, zodat u direct afleest wat er in de dozen zit.

Bereken de benodigde ruimte

Een inkoppertje: vooraf de benodigde ruimte berekenen met de ruimtecalculator. Dan ziet u direct hoeveel opslagruimte u nodig heeft. Dit voorkomt dat u teveel of te weinig ruimte huurt. Er is al rekening gehouden met opeenstapeling van goederen. Is het niet mogelijk om een (groot) gedeelte van goederen op te stapelen? Dan heeft u een grotere opslagruimte nodig dan de ruimtecalculator aangeeft. Twijfelt u, neem dan altijd even contact op.

One comment on “Hoe kunt u een opslagruimte effectief indelen?”

  1. Het kan inderdaad een hele uitdaging zijn om een opslagruimte effectief in te richten. Zorg ervoor dat je een systeem ontwikkelt waarin je alles gemakkelijk terug kan vinden. Daarnaast moet je ook voorzichtig zijn met stapelen heb ik ervaren. Weet waar je je breekbare spullen neerzet!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en ontwikkelingen

Stadhoudersmolenweg 51,
7317 AW Apeldoorn
055 - 576 0820
Verbindt met ons
Copyright © Alle Rechten Voorbehouden door Stoor | Algemene Verhuurvoorwaarden | Privacy Statement | FAQ
Prijs opvragen
whatsappenvelopephone-handsetphonepointer-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram