5 tips bij het opslaan van uw inboedel

Uw inboedel tijdelijk of gedurende langere periode opslaan? Dit kan in een loods of schuur, maar ook in een geventileerde en beveiligde opslagruimte. Hoe zorgt u voor goede opslag en hoe bespaart u op de kosten? In dit artikel 5 tips bij het opslaan van uw inboedel.

Tip 1: demonteer (grote) meubels

De inboedel bestaat vooral uit grote meubels: kasten, bedden, bankstel en tafels. Bespaar op de kosten van opslagruimte en demonteer grote meubels. Door meubilair compact te maken, kunt u deze ook beter beschermen. Maak meubels vooraf goed schoon en bescherm panelen met noppenfolie. Wees vooral voorzichtig met hoeken: gebruik hier speciale beschermhoeken voor. Is het niet mogelijk om het meubelstuk te demonteren, wees dan vooral praktisch. Een kast biedt extra ruimte voor het opslaan van spullen. Onder een tafel passen kwetsbare spullen. Matras opslaan? Verpak deze in een speciale matrashoes en sla het matras tegen één van de wanden op. Nooit het matras oprollen!

Tip 2: bescherm breekbare spullen

Wees vooral voorzichtig met breekbare spullen zoals glas en aardewerk. Verpak deze per stuk in kranten, inpakpapier of noppenfolie. Wikkel glas- en servieswerk zeker niet te strak in. Gebruik een stevige doos en creëer aan de boven- en onderzijde een laag van proppen papier. Plaats hiertussen het glaswerk (of de breekbare spullen). Stapel zware kwetsbare goederen niet te hoog op: door de zwaarte kan dit inzakken en beschadigen. Gaat het om opslag van kostbare spullen? Informeer of en hoe deze verzekerd zijn. Mogelijk moet u bij externe opslag een extra verzekering afsluiten.

Tip 3: gebruik etiketten op verhuisdozen

Bij het opslaan van de inboedel maakt u gebruik van verschillende verhuisdozen. Eenmaal dicht is het van afstand lastig te bepalen welke doos bij welke ruimte hoort. Plak daarom etiketten op elke verhuisdoos. Schrijf hier duidelijk op in welke ruimte de doos thuishoort (woonkamer, slaapkamer, keuken). Plak op dozen met breekbare spullen een waarschuwingssticker. Kies in dit geval voor een opvallend gekleurde sticker.

Tip 4: verwijder batterijen

Een veel gemaakte fout: batterijen in apparatuur en speelgoed laten zitten. Na een periode buitengebruik gaan deze batterijen lekken. Dit zorgt voor schade, waardoor het apparaat onbruikbaar is. Zonde, want dit is eenvoudig te voorkomen. Verwijder vooraf alle batterijen en bewaar deze apart.

Tip 5: de juiste opslagruimte

Net zo belangrijk is de opslagruimte. Een vochtige ruimte zorg voor schimmelvorming. Mogelijk tast het ook apparaten aan en ontstaan er vochtplekken in matrassen of textiel. Vorst is net zo erg en moet zeker voorkomen worden. Kies daarom altijd voor een vorst- en vochtvrije opslagruimte. Deze is ventilerend of goed geïsoleerd. Ook veiligheid mag niet ontbreken. Is de opslagruimte voorzien van verlichting en een goed slot? Wie heeft er toegang en wanneer kunt u terecht? U moet immers ook in de avonduren of weekenden bij uw spullen kunnen. De aanwezigheid van beveiligingscamera’s, buitenverlichting en een persoonlijke toegangscode zijn zeker een pré.

One comment on “5 tips bij het opslaan van uw inboedel”

  1. Bedankt voor het delen van de tips over het opslaan van meubels. Ik moet nog wat dozen kopen om kleinere spullen in te doen. Ook ga ik mijn grote meubels vast demonteren voordat ik ze opsla. Daar had ik nog niet aan gedacht.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en ontwikkelingen

Stadhoudersmolenweg 51,
7317 AW Apeldoorn
055 - 576 0820
Verbindt met ons
Copyright © Alle Rechten Voorbehouden door Stoor | Algemene Verhuurvoorwaarden | Privacy Statement | FAQ
Prijs opvragen
whatsappenvelopephone-handsetphonepointer-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram